4. FESTIVAL KLASIČNE GLAZBE „LOVRAN CLASSIC“ 07. -12. SRPNJA 2021.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja festivala klasične glazbe Lovran Classic koji je u zahtjevnoj 2020. godini održan kao sastavni dio EPK2020, u jednako izazovnoj 2021. nastavlja u svojem 4. izdanju s tri koncerta na povijesnim lokalitetima lovranskog starog grada.

Prvi koncert održat će se u srijedu 07. srpnja u 21h na Trgu sv. Ivana. Nastupit će harmonikaši maturanti Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Marin Bilić, Vanesa Brajuha i Tin Fledrović. Predstavit će se atraktivnim programom kojim se natječu za upis na glazbene akademije u Hrvatskoj i Njemačkoj.

U petak 09. srpnja u 20h u župnoj crkvi sv. Jurja lovranskoj će se publici predstaviti Trio Corrente, u sastavu Metod Sironić, barokna flauta, Lea Sušanj Lujo, barokno violončelo i Jelena Tihomirović, čembalo. Izvodit će djela skladatelja koji su djelovali sjevernijim europskim gradovima, od Berlina do Edinburgha u periodu kasnoga baroka.

Proslavljeni i nagrađivani Kvartet Papandopulo zaključit će festival svojim koncertom koji će se održati u ponedjeljak 12. srpnja u 21h također na trgu sv. Ivana. Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon. Izvodit će djela u obradi za njihov jedinstveni sastav te skladbe hrvatskih skladatelja, njima posvećene.

Festival je u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran, uz potporu Općine Lovran i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

    Skip to content