„Upoznaj liburnijski kraj“ ljetne aktivnosti DND Opatija i ogranka Lovran

DRUŠTVO NAŠA DJECA OPATIJA
Opatija, Stubište Lipovica 2
Telefon: 051/272-443 ☺ Faks: 051/272-443
E-mail:
IBAN:HR05 24020061100257164

 „Upoznaj liburnijski kraj“ ljetne aktivnosti DND Opatija i ogranka Lovran

Pjesma kaže „Lovran, Lovran gradić mali u njemu nam niš ne fali…“.

Sa željom upoznati djecu uključenu u ljetne aktivnosti DND Opatija i ogranka Lovran organizirali smo šetnju našim Lovranom.

Cilj naše šetnje bio je djecu iz Opatije, Lovrana, Viškova, Klane, Mošćeničke Drage, Rijeke upoznati sa zavičajnim vrijednostima našeg Lovrana polazeći  od činjenice da očuvanjem posebnosti bogate tradicije i kulture zavičaja, u okruženju u kojem djeca odrastaju i koje najbolje poznaju, potičemo kod djece interes i ljubav prema tradicijskim dječjim igrama, pričama, legendama, tradicionalnim običajima i folkloru, lokalnoj kulturnoj baštini i starim tradicijskim zanatima te zavičajnom govoru.

U sklopu programa voditeljice su djevojčicama i dječacima pripovijedale lovranske priče i legende, kao što je legenda o Svetom Jurju, zaštitniku Lovrana, priča o Baku i Tonki koji su Lovran opskrbljivali vodom, priča kako je Lovran dobio ime i zašto je more slano.

Uz svaku znamenitost koju su posjetili slijedila je i popratna aktivnost: na trgu Svetog Jurja izrađivali su se i ukrašavali zmajevi, vitezovi i princeze, u crkvici Svetog trojstva slagale su se puzzle, na trgu Svetog Ivana igrale su se igre…

Nakon šetnje starom gradskom jezgrom, djevojčice i dječaci uživali su u kupanju u moru na lovranskom mulu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Skip to content