DND U SUSRET DJECI „Potraga za pričama našeg kraja“

U subotu, 10. srpnja 2021. od 19:00 h do 20:00 h u Lovranu održao se program “DND U SUSRET DJECI-Potraga za pričama našeg kraja”, putujući likovno-kreativni program i program Bajkaonica za djecu i članove njihovih obitelji.

Program je osmišljen kao zajedničko otkrivanje priča našeg kraja za djecu predškolske i školske dobi i članove njihovih obitelji (roditelje ili skrbnike). Program se odvijao na tri punkta na kojima su volonteri Društva „Naša djeca“ Opatija pripovijedali priče našeg kraja, održali likovno-kreativne radionice, igre i još mnogo, mnogo toga. Priče su bile o tome zašto je more slano na mulu, o Tonki i Baku koji su Lovran opskrbljivali vodom i kako je Lovran dobio ime kod crkvice Sv. Ivana te legenda o Sv. Jurju u kuli.

Program je osmišljen je s ciljem održavanja kreativnih radionica za djecu i njihove roditelje/skrbnike, zajedničko likovno-kreativno druženje djece i roditelja, kvalitetno provođenje slobodnog vremena na otvorenom prostoru te „oživljavanje“ zaboravljenih priča našeg kraja. Obiteljska potraga za pričama našeg kraja interaktivna je igra za cijelu obitelj u kojoj članovi obitelji djeluju kao tim te rješavaju prigodne zadatke. Zanimljivost igre je u tome što su svi sudionici pobjednici, a kući sa sobom nose ono najvažnije, certifikat iz obiteljskog zajedništva.

Program je započeo na info štandu Društva „Naša djeca“ Opatija ispred galerije Guc na kojem su prijavljeni dobili upute (karte i materijale) koje su im bile potrebne za otkrivanje priča našeg kraja.

Sudjelovalo je 12 obitelji iz Lovrana i okolice Lovrana.

    Skip to content