Još jedan uspjeh Lovranskih črešnjica i profesorice Natalije Banov

Naša Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran može se pohvaliti svojim zborom Lovranske črešnjice i radom njihove voditeljice Natalije Banov.

Početkom srpnja mali zbor Lovranske črešnjice iz OŠ V. C. Emina iz Lovrana bio je gost Dječjeg zbora Cvrčak u Šibeniku u pratećem programu Međunarodnog festivala djeteta.

Lovranske črešnjice su u Šibeniku predstavile 15-minutni program kojeg su činile njihove dječje popularne pjesme o zavičaju i moru kojima promiču svoj čakavski jezik i primorski melos. Izvedeni songovi su iz njihovog netom praizvedenog mjuzikla ‘U modroj uvali’ kojeg smo imali prilike uživati u Lovranu.

Na zajedničkom koncertu sudjelovali su uz dječje zborove Cvrčak i Lovranske črešnjice djeca etnoigraonice Balarin iz dječjih vrtića Smilje i Šibenska maslina predstavivši se dječjim folklornim igrama, dok su zborovi zajednički izveli Pjesmu mira (autorice A. Gergorić).

Uz nastup, Lovranske črešnjice su uživale u posjetu suvremenom multimedijalnom Posjetiteljskom centru Kanal sv. Ante i šetnji centrom Šibenika u kojoj su mogli doživjeti čarobnu atmosferu Festivala.

Gostovanje Lovranskih črešnjica u Šibeniku bio je uzvratni posjet nakon što je Dječji zbor predškolskog uzrasta Cvrčak iz navedenih dječjih vrtića gostovao u Rijeci na smotri glazbenih aktivnosti Glazbene dječje čarolije 30. ožujka 2023. u HKD-u na Sušaku.

    Skip to content