Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Obavještavaju se građani da danas, 28. svibnja 2021. godine, na snagu stupa nova Odluka, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-21-383). 

Ovom Odlukom zabranjena su održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, također ista mogu trajati najdulje do 23 sata. Rad ugostiteljskih objekata, kao i trgovina, pekarnica te casina i automat klubova dozvoljen je do 23 sata. Iznimno, ugostiteljskim objektima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji pripremaju i uslužuju goste toplim i hladnim jelima te slasticama, dopušteno je uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera usluživanja gostiju u zatvorenom prostoru. 

Poziva se građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Cjelovit tekst Odluke nalazi se u OVDJE.

 

    Skip to content