Održani su Dječji javni skupovi u Opatiji i Lovranu povodom Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna 2023. u organizaciji Društva “Naša djeca” Opatija.

Dječji je tjedan tradicionalna godišnja akcija i aktivnost Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“.

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 2. listopada 2023. Međunarodnim danom djeteta i završava u nedjelju, 8. listopada 2023.

Na skupu u Veprincu bili su nazočni gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Učenici PŠ Veprinac pisali su i crtali poruke odraslima, slagali puzzle vezane uz zaštitu okoliša, postavili su komunikacijsku ploču na dječje igralište Veprinac i igrali su igre.

U Lovranu su na skupu bili načelnik Općine Lovran Bojan Simonič i pročelnica Elvira Jović Ban.

Učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran čitali su poruke odraslima s potrebama i željama djece našeg kraja, igrali su pokretne i glazbene igre, crtali poruke, obgrlili su našu lovransku crkvu i zajedno viknuli u glas moto Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega”.

Tijekom cijelog tjedna Društvo “Naša djeca” Opatija organizirat će bogat program za najmlađe: STEM radionice i aktivnosti, postavljanje komunikacijskih ploča na dječja igrališta, predavanja za roditelje, parlaonice, Obiteljsku potragu za blagom u okviru Opatijskog dječjeg vikenda i još mnogo toga. Više informacija o tome kako se uključiti možete saznati na .

    Skip to content