SVJETLARNA LOVRAN 2023.

Općina Lovran, Liburnia Hotels & Villas, Turistička zajednica Lovran

i Turistička zajednica Kvarnera predstavljaju

SVJETLARNU LOVRAN 2023.

imersivni vizualni spektakl svjetla – mapiranje Trga Sv. Jurja u Lovranu

U organizaciji Općine Lovran i uz podršku Liburnia Hotels & Villas, Turističke zajednice Lovran i Turističke zajednice Kvarnera i ove će se godine u Lovranu održati imersivni vizualni spektakl svjetla Svjetlarna Lovran. Nakon prošlogodišnjeg prvog mapiranja lovranskog Trga Sv. Jurja, koje je bez daha ostavilo mnogobrojnu publiku, ove godine organizatori obećavaju dobro znani koncept podignuti na višu razinu, uz više svjetlosnih i zvučnih efekata, ali i s dodanom umjetničkom vrijednošću.

Novitet je i da će se ovogodišnja Svjetlarna Lovran održati u dva navrata, subotama, 11. i 25. studenog, s različitim vizualnim i audio sadržajima. Riječ je o tri petnaestominutne projekcije, koje će publika moći vidjeti u 19, 20 i 21 sat.

Za umjetnički dio ovogodišnje Svjetlarne Lovran zaslužni su lokalni umjetnici pa je tako vizualni dio djelo Damjana Šporčića (Oblik3) i Ivana Štefana (Woosh Studio), dok će za audio komponentu odnosno zvučni dizajn biti zadužen mladi producent Rok Baljak koji djeluje i pod imenom DJ Čemer.

U projektu Svjetlarna Lovran sudjeluju i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Svjetlošću kao vizualnim medijem bavit će se kroz radionice koje će se podjednako odvijati u galeriji Laurus u Lovranu ali i na Akademiji na Trsatu između 8. i 14. studenog, pod vodstvom profesorice Lare Badurina te sa gostima mentorima Iztokom Hrgom, Damjanom Šporčićem i Tanjom Golić. Također, studenti će aktivno sudjelujući u produkciji i realizaciji glavnih događaja u sklopu ovogodišnje Svjetlarne na Trgu Sv. Jurja, moći iz prve ruke ući u procese kreacije namjenskog, ali kulturnog i vizualnog događaja. Sve aktivnosti studenata provode se unutar vannastavnog programa Platforma za eksperiment 4.4.

    Skip to content