TEMATSKO I SVEČANO SAVJETOVANJE PROGRAMA GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE

Danas su vijećnici XIV. saziva DGV-a Grada Opatije Lana, David i Neva s mentoricama Sanjom Škorić i Antoniom Katić, zamjenicom gradonačelnika Grada Opatije Kristinom Đukić, profesoricom Natalijom Banov i Mijom, članica zbora Lovranske črešnjice sudjelovali na tematskom i svečanom Savjetovanju programa Gradovi i općine-prijatelji djece u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Lana je uz zamjenicu gradonačelnika Kristinu Đukić, kolege Jana i Mateu iz Dječjih vijeća Velike Gorice i Svete Nedelje, te odrasle predstavnike lokalne i nacionalne razine  Darija Zuroveca, gradonačelnika Svete Nedelje i saborskog

zastupnika, Darka Bekića, predsjednika Gradskog vijeća Velike Gorice i Ivane Posavec Krivec, saborske zastupnice sudjelovala u panelu na temu Sudjelovanje djece u izradi, konzultacijama i donošenju dokumenata i odluka za djecu na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

Na današnjem Savjetovanju dodijeljene su i Povelje za Naj-akcije! Gradu Opatiji Povelja za Naj-akciju dodijeljena je za Prvi opatijski dječji vikend, a Općini Lovran za Mjuzikl “U modroj uvali”.

U ime Grada Opatije povelju su primili zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić uz vijećnike i tajnicu DND-a Opatije Sanja Škorić, a u ime Općine Lovran povelju su primile profesorica Natalija Banov i Mia, koja je imala glavnu ulogu u mjuziklu.

Na Savjetovanju su bili i predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, UNICEF-a Hrvatske, Ureda pravobraniteljice za djecu RH, dobitnici pohvala i povelja, stručnjaci i predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora programa Gradovi i općine-prijatelji djece.

    Skip to content