U Općini Lovran održan svečani prijem za „Lovranske črešnjice“

U Općini Lovran danas je održan mali svečani prijem za veliki zbor OŠ Viktor Car Emin iz Lovrana, “Lovranske črešnjice” u pratnji voditeljice Natalije Banov i v.d. ravnateljice škole Barbare Kalčič Grabrovac, a povodom postignutih vrhunskih rezultata na nedavnom natjecanju dječjih zborova “Vallis Aurea Cantat” održanom u Požegi. Naime, „Lovranske črešnjice“ su u iznimno jakoj konkurenciji od 31 dječjeg zbora iz Hrvatske i Slovenije osvojile u kategoriji „D“ (mješovita glazba/troglasni i višeglasni zborovi) u kojoj se zbor natjecao, najveći broj bodova  i zlatnu plaketu te time osigurale ulazak u borbu za Grand prix. Zborovi koji su osvojili zlatnu nagradu i najveći broj bodova unutar svih kategorija nadmetali su se međusobno za veliku nagradu izvodeći jednu skladbu prema vlastitom izboru iz programa koji su pjevali u tim kategorijama. Lovranske črešnjice su izvodeći tradicijsku pjesmu „Naranča“ nakon pripetavanja osvojile Grand prix i zlatni pehar.

Male raspjevane goste danas su u Općini Lovran pozdravili općinski načelnik Općine Lovran, Bojan Simonič i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, financije i proračun Elvira Jović Ban, kao i drugi djelatnici općine te im poželjeli još puno uspjeha kao i da uspiju otići uskoro na Cipar u čemu će financijski pomoći i Općina Lovran.

Naime, još jedan izniman uspjeh „Lovranskih črešnjica“ je ulazak u finale i osvojeno 1., 2. ili 3. mjesto na međunarodnom natječaju European Student Radio and Song Contest „Make It Heard“, a čije će se proglašenje osvojenog mjesta i nagrada održati u Nikoziji na Cipru 27. travnja 2024. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „The Power Of Friendship“, a „Lovranske črešnjice“ su se prijavile na natječaj u kategoriji dječjeg glazbenog stvaralaštva pjesmom „With friends beside us“ koju je uglazbila članica zbora Viktoria Brkić i solistički izvela uz pratnju zbora.

Ovim uspjesima „Lovranske črešnjice“ nastavljaju vrlo uspješan niz ove školske godine. Od osvojenog 1. mjesta na Dječjem festivalu čakavske pjesme ČAraoke u listopadu 2023., preko osvojene Srebrne plakete na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu održanom u KD Vatroslav Lisinski u studenome 2023., zatim osvojenu Povelju za NAJ akciju za školski mjuzikl malog zbora “U modroj uvali“ (prosinac 2023.), do uspjeha u Požegi i Cipru, a treba spomenuti i to da ove školske godine zbor obilježava i svoju 10. obljetnicu postojanja te će 7. lipnja 2024.održati veliki rođendanski koncert.

    Skip to content