Zajedničko druženje djece i roditelja korisnika aktivnosti Društva “Naša djeca” Opatija

U petak, 30. lipnja 2023. održano je zajedničko druženje djece i roditelja korisnika aktivnosti Društva “Naša djeca” Opatija.

U programu su sudjelovala djeca polaznici aktivnosti “Plesom sve mogu ja”, vijećnici 14. saziva DGV-a Grada Opatije i polaznici

Radionice/igraonice razvojne podrške djeci “Kolibrići” koji su s voditeljicama izveli igrokaz i recitaciju koristeći rekvizite koje su polaznici radionice izrađivali tijekom godine.

Na druženju su bile zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, dječja gradonačelnica Lana Golubović i tajnica DND-a Opatija i dopredsjednica  Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske Sanja Škorić.

Na zajedničkom druženju otkrivene su i postavljene komunikacijske ploče na ogradi senzornog vrta DND-a Opatija i dječjem igralištu Lipovica. 

Komunikacijske ploče jedan su od oblika nisko tehnološke potpomognute komunikacije. Metode potpomognute komunikacije razvijene su kao oblik pomoći osobama s motoričkim teškoćama, a danas se koriste i kod djece i odraslih s različitim teškoćama koje obuhvaćaju teškoće u jezično-govornom razvoju i razvoju komunikacijskih vještina.

Ploče sastoje se od niza simbola kojima djeca mogu prenijeti poruku o tome što žele raditi, kamo žele ići, postavljati i odgovarati na pitanja.

Osim što ploče pružaju podršku djeci s različitim komunikacijsko-jezično-govornim teškoćama i široj okolini u ostvarivanju učinkovite komunikacije, važan su i doprinos inkluziji te osiguravanju uvjeta za ostvarivanje temeljnih prava prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

Komunikacijske ploče koristit će se u komunikaciji s polaznicima Radionice/igraonice “Kolibrići” te svoj djeci našeg kraja.

Nakon otkrivanja komunikacijskih ploča, djeca i roditelji zajedno s voditeljicama su igrali igre, pjevali i plesali, volonterima udruge podijeljene su zahvalnice, kao i svima onima

koji pružaju podršku radu Društva “Naša djeca” Opatija.

    Skip to content